Дома / Е-НАСТАВА / 1 - ВО ОДДЕЛЕНИЕ / МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК ЗА 1 ВО ОДД.

МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК ЗА 1 ВО ОДД.

29.05.2020-Препознавање на буквата Џ

Проследете ја е-книгата,разговарајте за содржината,потполнете во учебникот и напишет 5 реда со буквата Џ. внимавај на убавото пишување https://read.bookcreator.com/NuE3qxg3FCTwnxg0ombA5neMmez1/GRdK9Wx_SjGLfqVuJTcq6Q?fbclid=IwAR2T9esZPLKgWZ3iIccLEDXujE7Tt-BjQDDT4piUQGL5SSRg6NVRnzOGJB8

Повеќе

27.05.2020-Препознавање на буквата Ц

Добро утро.Денеска македонски јазик продолжуваме со буквите Препознавање на буквата Ц. Проследете ја е-книгата,разговарајте за содржината,потполнете во учебникот и напишете 5 реда со буквата Ц. внимавај на убавото пишување. https://read.bookcreator.com/npaeQvGnBqNNXT5ThVTikQLUAfs1/xtp2s6GUTuyy6gC18RUpaA?fbclid=IwAR0OCrg9H2rtpsypGatSwqJ2iZNiaCScoyGlTSvLqoO1DZ-Dhys2y1rawJA

Повеќе

26.05.2020-Препознавање на печатната буква Х

Проследете ја е-книгата,разговарајте за содржината,потполнете во учебникот и напишет 5 реда со буквата Х. внимавај на убавото пишување. https://read.bookcreator.com/4QdftcVpWIQgkBgr7A5nxlGvY6E3/7pVlBrQ0R1qmJ5frI5kZWg?fbclid=IwAR0PJ-utio2AaPqBM9VMbzGdHq6kQEMFJ97dnxqcHbXmVAClQIb5m-TCzwo

Повеќе

22.05.2020-Препознавање на печатната буква Ф

Добро утро дечиња,денеска ќе продолжиме со печатните буквиПрепознавање на печатната буква ФПроследете ја е- книгата.потполнете во учебникот и напишете пет реда со буквата Ф,внимавајте на редоследот и правецот на линиите кои ја формираат оваа буква,истиот ви е прикажан на крајот на е-книгата. https://read.bookcreator.com/NuE3qxg3FCTwnxg0ombA5neMmez1/QHRucFEYSVC01VThRmA8pA?fbclid=IwAR3tIiZOuMETpcvmr2NYSV-EcONbZkjEVkZ3Ivslor1eSfLkPR8n8cRPXc0

Повеќе

21.05.2020-Печатната буква У

денеска ке се запознаеме со печатната буква УПроследете ја е-книгата,потоа потполнете во учебникот и во тетратката напишете по 5 реда со буквата У https://read.bookcreator.com/4QdftcVpWIQgkBgr7A5nxlGvY6E3/_G5nHi2LTR-hQNzfJKx79w?fbclid=IwAR3-0yMRKq17TRAFc8wwhVVHs63_0cPxW0w_Jj5ZFlUEFrJnZIDgK19s0eY

Повеќе

20.05.2020-Печатната буква Ќ

Денеска ке се запознаеме со печатната буква Ќ. За таа цел проследете ги презентациите-Препознавање на буквата Ќ.Приказна за првачето Ќамил.Во учебникот потполнете а во тетратката напишете 5 реда со буквата Ќ ПРИКАЗНА-ЗА-ПРВАЧЕТО-ЌАМИЛПреземи Препознавање-буквата-Ќ-2Преземи

Повеќе

19.05.2020- Големата печатна буква Т.

Добро утро дечиња,Денеска по македонски јазик ке се запознаеме со големата печатна буква Т.Проследете ја е-книгата,потоа потполнете во учебникот,а во тетратките напишете пет реда со буквата Т.Внимавајте моливчето да биде убаво наострено,не притискајте а,линиите пишувајте ги со влечење од од горе-надолу,внимавајте и на редоследот на нивното пишување. https://read.bookcreator.com/5T1j0xaYybNnU1iuAHU0bCSQbhk1/SfaqRnc_Qme1vyNTPE9kWw?fbclid=IwAR1Q0_yVFxebxZPrk-QMZhe4MthOFDf9PfaZGa9Es9Gn_fC7nTo1sVkZmzU

Повеќе

18.05.2020- Препознавање на печатната буква С

Денес ја препознаваме буквата С,за тоа ви подготвив една мала задача,каде треба да го обоите квадратчето,во зависност каде се наоѓа буквата,на почеток,на средина или на крајПотполнете во учебникот и напишете 5 реда со оваа буква. Препознавање-на-буквата-СПреземи

Повеќе

15.05.2020-Графомоторика-

Подготовки за почетно пишувањеДраги дечиња,се надевам сите сте добри,но јас мораме да ве потсетиме дека иако сте дома ќе мора да сработувате тоа што го барам од вас,се надевам дека овие работи до сега ви беа лесни и интересни,но за денес ќе мора да ја вежбате раката со моливче,сите дадени …

Повеќе