Дома / Цвета Колева

Цвета Колева

Наставник по Природни науки, Математика, Физика.

26.05.2020 Отпор на водата лебдење и тонење

https://youtu.be/6qpyLgFYHs4 Изгледајте ја видео лекцијата,потоа одговорете ги прашањата кои се наоѓаат на крајот од видеото.Активностите што треба да ги направите сликајте ги и пратете ми слика во приватна порака.

Повеќе

06.05.2020 VIa Агли во триаголник

Лекцијата во учебникот ја имате на различни страни:-Триаголник и својства на триаголник   на стр.45 и-Агли во триаголник  на стр.148Внимателно изгледајте го видеото научете го текстот од учебникот па потоа решете ги следниве задачи од учебникот:Стр,45  прва задачаСтр.148 1,2,3 и 4 задачаhttps://youtu.be/AZkRb0pgXvM

Повеќе