Дома / Соопштенија

Соопштенија

Активности по повод одбележување на Денот на планетата Земја

Денот на планетата Земја се одбележува секоја година на 22април и се прославува во 192 земји низ целиот свет.Првиот Ден на планетата Земја е одржан на 22 април, 1970година и бил организиран за промовирање на свеста за нашатаживотна средина, да се укаже на загадувањето на воздухот иводата, исцрпувањето на ненадоместливите …

Повеќе

Извештај од реализиран натпревар по Природни науки и Биологија

Извештај од реализиран натпревар по Природни науки, кој се одржа на 16.4.2021год. (Петок)  Онлајн На  натпреварот  по Природни науки, кој се одржа на 16.4.2021 год.(Петок), учество земаа и ученици од нашето училиште од 5 и 6 одд. и ги постигнаа следниве резултати: Име и презимеОдд.менторпласман за регионаленнаградаТијана Сандев5Цвета Колевада3 наградаКонстанти …

Повеќе

Извештај од регионалниот натпревар по физика

На 3.04.2021 година се одржа регионалниот натпревар по физика за учениците од основно училиште.Од нашето училиште на натпреварот учествуваше ученичката Марија Седмакова од 9 одделение под менторство на наставничката Цвета Колева.Ученичката освои трета награда и се пласираше на државен натпревар кој ќе се одржи на 5 и 6 јуни 2021 …

Повеќе

Маскенбал на учениците по повод први април

По повод први април нашите ученици од прво одделение и учениците од одделенска настава од ПУ с.Виничани, продефилираа низ училишниот двор маскирани заедно со одделенските раководители. Во Прилог се сликите од учениците

Повеќе

Резултати од општинскиот натпревар по англиски јазик!

Под менторство на наставничките по англиски јазик Милка Петкова и Минела Фиуљанин- Мустафиќ нашите ученици ги освоија вторите места на општинскиот натпревар по англиски јазик. Се надеваме на уште поголеми успеси на регионалниот натпревар.

Повеќе