Дома / Огласна табла

Огласна табла

Соопштение по повод Велигден

OOУ “Даме Груев” Градско им соопштува на учениците и вработените, дека на ден 30.04.2021 (Петок) по повод Велики Петок и 03.05.2021 (Понеделник) по повод втор ден Велигден нема да се изведува настава. На сите ученици, вработени и родители од христијанска вероисповед им го честитаме големиот празник!

Повеќе

КОНКУРС за ангажирање надворешни соработници за стручна работа во Бирото за развој на образованието

БРО во соработка со МОН објави конкурс за ангажирање надворешни соработници кои заедно со советниците во Бирото, ќе ги изготват новите наставни програми согласно Концепцијата за основно образование. Можат да се пријават сите наставници и стручни лица кои ги исполнуваат критериумите, најдоцна до 12.03.2021. Конкурс-за-надворешни-соработнициПреземи

Повеќе

Соопштение

ООУ,,Даме Груев,, Градско ги известува учениците дека согласно Календарот за организација на работа во основните училишта првото полугодие од учебната 2020/2021 година завршува на ден 30.12.2020 година. Истиот ќе трае заклучно до 20.01.2021 година. Првиот наставен ден започнува на ден 21.01.2021 година. Останете во добро здравје! Ви посакуваме Среќни празници …

Повеќе

Соопштение за патрониот празник

СООПШТЕНИЕ ООУ,,Даме Груев,,Градско ги известува учениците и вработените дека по повод Патрониот празник на училиштето на ден 23.12.2020 година (Среда) нема да се изведува настава. По тој повод на учениците и вработените им го  честитаме Патрониот празник.

Повеќе

Соопштение за неработен ден

ООУ,,Даме Груев,,Градско ги известува учениците и вработените дека согласно Законот за празниците на Република Северна Македонија  на ден 08.12.2020 година (вторник) по повод државниот празник ,,Св.Климент Охридски,, нема да се изведува настава. По тој повод на учениците и вработените им го  честитаме празникот.

Повеќе

ПОКАНА ЗА ПОДНЕСУВАЊЕ НА ПОНУДИ ЗА ЕКСКУРЗИИ

ООУ,,Даме Груев,,Градско – како договорен орган, со адреса на Ул.Маршал Тито бр.68 Градско, телефон за контакт 043/251-023 и 076/457-707, електронска пошта damegruevgradsko@yahoo.com има потреба од набавка на услуги: ученички екскурзии на учениците од 3, 6 и 9 одделение, и ученички излети за учениците од 2, 4 5, 7 и 8 …

Повеќе