Дома / Новости

Новости

Меѓународен ден за заштита на децата

Ако природата денес ви подари топол сончев ден тогаш имате две причини да се радувате, затоа што првиот ден од јуни во многу земји се прославува и како ден на детето, односно Меѓународен ден за заштита на децата. Наша мисија е да ги направиме децата среќни не само денес, туку …

Повеќе

Симулациона вежба во случај на елементарна непогода земјотрес

Во нашето училиште успешно се спроведе симулациона вежба во случај на елементарна непогода земјотрес. Целта на вежбата беше запознавање на учениците со мерките за евакуација во случај на земјотрес. Запознавање со процедурите на евакуација и спроведувањето на планот за заштита и спасување, е дел од мерките за едукативно и превентивно …

Повеќе

Во рамките на проектот “Вело училишта” нашето училиште беше посетено од координаторите на проектот.

Во рамките на проектот “Вело училишта” нашето училиште беше посетено од координаторите на проектот. Опфатени беа учениците од шесто одделение во централното училиште во Градско и учениците од трето и петто одделение од ПОУ с.Виничани. Активностите имаа за цел да ги подготват учениците за поголема безбедност на велосипедите во сообраќајот

Повеќе

Честит 24 мај – Ден на сесловенските просветители – браќа Св.Кирил и Методиј !

Славете ги зборовите на својот јазик, на своите дедовци и родители, на своите писатели, на своите научници, поети…. оти умот и духот не можат да постојат без јазикот. Не одрекнувајте се од своите македонски зборови! Нашите ученици , Марија Будимова, Габриела Маркова, Надја Лазова, Ана Коцева, Андреј Петровски и Катерина …

Повеќе

Одбележување на 15 -Мај Меѓународен ден на семејството.

За да се развие здраво општество потребно е да се развие и да се зајакне здравиот однос во семејството. Целта на одбележувањето на Светскиот ден на семејството е токму афирмацијата на семејството и семејните вредности.

Повеќе

Саем на книгата

Во календарот на најзначајни културни македонски настани, централното место со децении му припаѓа токму на „Саемот на книгата“ Учениците од нашето училиште денес ја посетија најголемата манифестација посветена на книгата, годинава под мотото “Мирисот на нова книга ја најавува пролетта“. Да ги поттикнеме децата, на секаков начин уште од најмала …

Повеќе

5 мај-ДЕН НА МАКЕДОНСКАТА АЗБУКА!

Нашиот великан Блаже Конески, чијшто заслуги за создавањето на македонската азбука и кодификацијата на македонскиот јазик се огромни, во една прилика беше рекол дека „ Јазикот е нашата најкомплетна татковина”. Во чест на овој ден, нашите ученички од осмо одделение, Ана Коцева и Габриела Маркова, изработија прекрасни видеа за потеклото …

Повеќе

Резултати од регионален натпревар по физика

На регионалниот натпревар по физика кој се одржа на Природно математичкиот факултет во Скопје, нашиот ученик Матеј Колев од VIII одд, освои пласман за учество на државниот натпревар кој ќе се одржи на 3.6.2023г. Честитки за ученикот, и многу успех на државниот натпревар На регионалниот натпревар по Природни науки под …

Повеќе