Дома / Е-НАСТАВА / 6 - ТО ОДДЕЛЕНИЕ / ИНФОРМАТИКА ЗА 6 ТО ОДД.

ИНФОРМАТИКА ЗА 6 ТО ОДД.

Добар ден ученици ваша задача за наредната недела е да ги проследите видео часовите.Отворете ги линковите- https://youtu.be/amI-X_smstQ 05:28– Програмирање во Scratch. Основни елементи на програмски јазик: Искази за приказ на екран –https://youtu.be/TdWuhxIdFwA 07:15 .Седете дома и имајте пријатни моменти.

Повеќе

Функционирање на интернет-Правила за однесување на интернет.

Добар ден ученици.Ваша задача е од страна 114-119 од учебникот да напишете во тетратките за Функционирање на интернет-Правила за однесување на интернет.Да се поврзете на интернет и да ги примените сите задолженија од учебникот.Препратете во порака.Имајте пријатни моменти и седете дома.

Повеќе

ТЕМА-ИНТЕРНЕТ-Компјутерски мрежи

Добар ден ученици.Ваша задача е. ТЕМА-ИНТЕРНЕТ-112 страна од учебникот.  Компјутерски мрежи- ЗАДАЧА-страна 125 од учебникот. Со пребарувачот Google обиди се: • да дознаеш кој е главен град на некоја држава во светот,  • да пронајдеш слики од знамето на државата и главниот град, • да пронајдеш слики од познати пејачи, …

Повеќе

Креирање и активирање презентација-Манипулација со слајдови

Добар ден ученици.Ваша задача е -Креирање и активирање презентација-Манипулација со слајдови.Презентацијата е по слободен избор на темата која ќе ја одберете.Презентацијата треба да содржи 10 слајдови.Работните обврски завршете ги до Четврток -30.04.2020.Седете дома и имајте пријатни моменти.Поздрав

Повеќе

Поим за мултимедија. Поим за мултимедијална презентација.

Добар ден драги ученици.На страна 91-98 во учебникот имате за-Поим за мултимедија. Поим за мултимедијална презентација.На 93-98 страна од учебникот имате за-МУЛТИМЕДИЈА ВО WINDOWS.Ваша задача е да работите по редослед како што е во учебникот. Работната задача завршете ја по Велигденските празнициСедете дома и имајте убави празнични  моменти.Поздрав.

Повеќе