Дома / Е-НАСТАВА / 5 - ТО ОДДЕЛЕНИЕ / ЧАС НА ОДДЕЛЕНСКА ЗАЕДНИЦА ЗА 5 ТО ОДД.

ЧАС НА ОДДЕЛЕНСКА ЗАЕДНИЦА ЗА 5 ТО ОДД.

08.06.2020г. Час на одделенска настава ,,Безбедно однесување во околината,,

1.Во секојдневното опкружување се среќаваме со безброј потенцијално опасани ситуации. За дел од нив знаеме дека се опасни, за дел не сме сигурни , а за дел воопшто не знаеме. 2 Колку повеќе знаеме за таквите ситуации толку повеќе потенцијалот за ризик е сведен на минимум. 3.Алатите или машините од …

Повеќе

01.06.2020г. Час на одделенска заедница Заштита од пушење

План за работа: Што се подразбира под активно, а што под пасивно пушење? -Ативно пушење е кога некој сам за себе консумира цигари.Пасивно пушење е тогаш кога не по своја волја вдишува чад од циграите кој што некој друг го создава.2) Зошто престојот во просторија во која се пуши не …

Повеќе

11.05.2020-Бонтон-насилничко однесување

Ученици,што мислите вие за насилничкото однесување на училиште и за насилството,воопшто?

Повеќе

04.05.2020-БонТон за хуманост

-Дали и вие ученици сте биле некогаш хумани? -Опишете една случка кога сте биле хумани кон некое ваше другарче.

Повеќе

27.04.2020-БонТон-за слободно време

-Дали учениците имаат слободно време? -Како учениците го искористуваат своето слободно време?

Повеќе