Дома / Е-НАСТАВА / 5 - ТО ОДДЕЛЕНИЕ / МУЗИЧКО ОБРАЗОВАНИЕ ЗА 5 ТО ОДД.

МУЗИЧКО ОБРАЗОВАНИЕ ЗА 5 ТО ОДД.

02.06.2020г.Музичко Народни песни

Народните песни се дел од музичкиот фолклор. Тие се тесно поврзани со животот на луѓето, нивните обичаи, празници и празнувања. Преку нив се искажани различни чувства и желби. Опеани се маките и страдањата на народот низ векови, љубовта кон татковината и своите најблиски, разни случувања додека работеле, нивните обичаи и …

Повеќе