Дома / Е-НАСТАВА / 5 - ТО ОДДЕЛЕНИЕ / МАТЕМАТИКА ЗА 5 ТО ОДД.

МАТЕМАТИКА ЗА 5 ТО ОДД.

26.05.2020г.Математика Мод, мода

Поимот „мод “ или „мода“ – вредност што најчесто се појавува во една група податоци. На стр.138 решете ја задача 2 За домашна работа :Одредете мод на најгледани ТВ серии во вашето поширокото семејство Добиените податоци претставете ги на дијаграм

Повеќе