Дома / Е-НАСТАВА / 3 - ТО ОДДЕЛЕНИЕ / ПРИРОДНИ НАУКИ ЗА 3 ТО ОДД.

ПРИРОДНИ НАУКИ ЗА 3 ТО ОДД.

02.06.2020г Природни науки ,,Животински вилици,,

План за работа: 1.Тревопасните (овца, крава, срна зебра) имаат повеќе катници за џвакање. Секачите им се остри. Катниците им се рамни и им служат за мелење на тревата. 2.Месојадните животни. Кај нив се потребни секачи за да убиваат и раскинуваат. Кај овие животни песјаците им се долги затоа што треба …

Повеќе