Дома / Е-НАСТАВА / 3 – ТО ОДДЕЛЕНИЕ

3 – ТО ОДДЕЛЕНИЕ

Утврдување на темата

RevisionПреземи Ученици, го преземате гореприкачениот документ. Во првата задача ја слушате следната аудио снимка и го заокруживате она што ќе го слушнете. Во втората задача, ја нумерирате секоја сликичка како што ќе го слушнете нејзиниот опис на следната аудио снимка. Во задача број 3 го пополнувате текстот со зборовите дадени …

Повеќе

02.06.2020г Природни науки ,,Животински вилици,,

План за работа: 1.Тревопасните (овца, крава, срна зебра) имаат повеќе катници за џвакање. Секачите им се остри. Катниците им се рамни и им служат за мелење на тревата. 2.Месојадните животни. Кај нив се потребни секачи за да убиваат и раскинуваат. Кај овие животни песјаците им се долги затоа што треба …

Повеќе