Дома / Е-НАСТАВА / 1 - ВО ОДДЕЛЕНИЕ / АНГЛИСКИ ЈАЗИК ЗА 1 ВО ОДД.

АНГЛИСКИ ЈАЗИК ЗА 1 ВО ОДД.

20-25.05.2020 Angliski za Prvo – Transport

Цели на часот се ученикот да научи поими за превозни средства.Правилно да ги изговара и применува во реченици. ПОгледнете ги видеата, научете ја песничката The wheels on the Bus и неколку пати извежбајте ја вежбата со сликите и аудио записите. Песните и вежбата Ви се во прилог на оваа објава. …

Повеќе

15.4.2020 Велигден – песничка; Боење велигденски елементи

http://www.hellokids.com/c_2145/coloring-pages/holidays-coloring-pages/easter-coloring-pages/easter-egg-coloring-pages/bright-shine-egg-with-ribbon Ученици изгледајте и ислушајте ја песничката за барање на велигденски јајца и обидете се да ја пеете. Потоа, отворете ја споделената врска погоре и одберете кои велигденски елементи сакате да ги обоите.

Повеќе