Дома / Новости / „3 Декември – светскиот ден на лицата со попреченост

„3 Декември – светскиот ден на лицата со попреченост

🪄На покана од Основното училиште со ресурсен центар „Маца Ѓ. Овчарова“ – Велес, по повод „3 Декември – светскиот ден на лицата со попреченост“, денес во просториите на Europe House Veles, ученичките Мелани Милосављевиќ и Мила Мирчева од VIII одделениe, под менторство на наставникот по ликовно образование Sasko Arsovski , учествуваа во 27та Републичка керамичка ликовна работилница од инклузивен карактер за учениците со попреченост од посебните основни училишта во Р.С. Македонија и учениците од редовните основни училишта.

🪄Меѓународниот ден на лицата со попреченост се стреми да ја зголеми свеста за придобивките што треба да се извлечат од нивното интегрирање во секој аспект на живеење. Сите заедно да ги поддржиме и да им покажеме дека се дел од нас🥰

За Вања Јовановска

Педагог во ООУ Даме Груев Градско.

Провери

Хуманоста пред сè!

Учениците од нашето училиште кои се членови во Драмската секција на ден 21.3.2024 година во …

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *