Дома / Е-НАСТАВА / 6 - ТО ОДДЕЛЕНИЕ / МАТЕМАТИКА ЗА 6 ТО ОДД. / 28.04.2020 Читање и внесување координати во сите квадранти

28.04.2020 Читање и внесување координати во сите квадранти

Втор час за оваа лекција.
Лекцијата во учебникот е со име:
-Проширен координатен систем (стр. 150);
-Во збирката лекцијате е Координати (стр.125-128);
Задача на учениците е:
-внимателно да ја прочитаат лекцијата во учебникот (текстот со жолта позадина);
-од учебникот стр.150 да ја решат 1 задача;
-од работната тетратка стр.80 да ги решат 1 задача;
-од збирката стр.126 да ги решат 4 и 5 задача;
Домашното да се испрати на меил или на групата на месинџер(фејсбук).
За тие што имаат нејасно околу лекцијата погледнете го повторно видеото или побарајте помош од мене.

За Дамјан Манев

Наставник по Математика.

Провери

01.06.2020 Мода, медијана, ранг и аритметичка средина на податоци

Лекцијата во учебникот е со име:-Работа со податоци;-Медијана;-Аритметичка средина;Во збирката лекцијата е со име: Медијана.Мода.Ранг.Аритметичка …

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *