Дома / Uncategorized / 27-05-2020 -ЛИКОВНО ОБРАЗОВАНИЕ- Дизајн и визуелна комуникација- Орнамент: шара (80)

27-05-2020 -ЛИКОВНО ОБРАЗОВАНИЕ- Дизајн и визуелна комуникација- Орнамент: шара (80)

Орнамент претставува украс, шара. Тој може да биде
дводимензионален (текстил, хартија ) и тродимензионален
(архитектура, скулптура). Може да претставува геометриски или
поедноставни форми на растенија или животни

ИЗРАБОТЕТЕ ЦРТЕЖ НА ОВАА ТЕМА!

ЕВЕ ВИ НЕКОЛКУ ПРИМЕРИ:

7 одд цртање густина на линија септември - Lessons - Tes Teach
6 одд цртање линија, ритам септември - Lessons - Tes Teach
6 одд цртање линија, ритам септември - Lessons - Tes Teach

За Мара Аризанова

Наставник по одделенска настава.

Провери

Годишен Извештај за работата на училиштето 2019/20

Во Прилог е Годишниот извештај за работа на училиштето во учебната 2019/20 година. Годишен-извештај-2019-2020Преземи

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *