Дома / Е-НАСТАВА / 3 - ТО ОДДЕЛЕНИЕ / МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК ЗА 3 ТО ОДД. / 26.05.2020г.Македонски стр.192 „Компјутерџии“-запознавање со интернет

26.05.2020г.Македонски стр.192 „Компјутерџии“-запознавање со интернет

План за работа

Наслов:Компјутерџии, извадок од книгата,,Гледалото зад огледалото,,

Писател:Јадранка Владова

Тема Компјутери и интернет

Ликови:Маја, Никола,Јован, г-ѓа Благородна

Главни наслови

  1. Пречек на гостите.
  2. Учење со компјутер.
  3. Можностите на компјутерот.

Идеја или порака: Компјутерите се најсовремени машини за пишуваљње, учење, информирање, допишување(комуницирање).

За домашна работа препишете ги и одговорете ги трите прашања на крајот од текстот.

За Верица Манева

Наставник по одделенска настава.

Провери

01.06,2020г. Анализа на тестот по македонски јазик

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *