Дома / Новости / 24 Мај – ден на сесловенските просветители Св.Кирил и Методиј

24 Мај – ден на сесловенските просветители Св.Кирил и Методиј

Нашите ученици: Сара Трајановска од шесто одделение,девојчињата од осмо одделение и од деветто одделение ученичките Теодора Иванова,Наталија Велевска и Бојана Наумчева,под менторство на нивната наставничка по македонски јазик Лидија Каратулкова,со свои презентации го дадоа својот придонес за одбележувањето на светиот ден за Словените!

Делата на Кирил и Методиј ќе останат засекогаш да сведочат за тешката борба за описменување на словенскиот народ и како што кажува Климент во своите дела:
„…Кога тие двајца ќе дојдат
слепите ќе прогледаат,
а глувите ќе слушаат…“

За Сунчица Деспотовска

Наставник по Техничко образование и Информатика.

Провери

Градската библиотека “Гоце Делчев” – Велес, го одбележа својот патронен празник,152 години од раѓањето на македонскиот деец Гоце Делчев.

По тој повод во библиотеката се одржа пригодна програма на која се доделија многубројни награди. …

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *