Дома / Uncategorized / 21-05-2020 – МУЗИЧКО ОБРАЗОВАНИЕ- -Песна за Св.Кирил и Медодиј

21-05-2020 – МУЗИЧКО ОБРАЗОВАНИЕ- -Песна за Св.Кирил и Медодиј

НАУЧЕТЕ ЈА ПЕСНАТА НАПАМЕТ И ЌЕ ЈА ПЕЕМЕ НА ЧАСОТ ВО ПЕТОК!

ДА СЕ ПОТСЕТИМЕ И НА ПЕСНАТА ЗА СВЕТИТЕ БРАЌА

Св. Кирил и св. Методиј

Минале векови долги
и уште многу ќе минат,
а вашите имиња светли
никогаш нема да згинат.

Посветли ликови за нас
нема под небесен свод.
Азбука вие му дадовте
на целиот словенски род.

Вие, солунски браќа,
учители наши сте први.
народот вие го учевте
напред со книга да врви.

Па како сонцето светло
вечно од небо што сјае,
така сред родот словенски
делото ваше ќе трае.

ДВЕТЕ ПЕСНИ ЌЕ ГИ ПЕЕМЕ НА ЗУМ ЧАСОТ ВО ПЕТОК 22-05-2020

УЖИВАЈТЕ ВО ПЕСНИТЕ !

За Мара Аризанова

Наставник по одделенска настава.

Провери

Проектна задача на тема „Дијалектите во мојот роден крај“

Во оваа учебна година, учениците од осмо, седмо и деветто одделение, по предметот Македонски јазик …

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *