Дома / Uncategorized / 21.05.2020г Првите учители стр.194

21.05.2020г Првите учители стр.194

1.Првата словенска азбука се вика глаголица

2.Ја составил Св.Кирил

3.Св.Наум и Климент Охридски ја поедноствиле и ја нарекле Кирилица

4. 24 Мај е денот кога го прославуваме во чест на светите Кирил и Методиј

За Верица Манева

Наставник по одделенска настава.

Провери

08-06-2020 обработка на текст „Последен час “

Прочитајте го внимателно текстото! Размислете за причини и последици кои се согледуваат во овој текст …

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *