Дома / Uncategorized / 21-04-2020 обработка на текст-„АПРИЛ“ -наставник МАРЕ АРИЗАНОВА

21-04-2020 обработка на текст-„АПРИЛ“ -наставник МАРЕ АРИЗАНОВА

Задачи:

Карактеристики кои ги имаат тие кои се родени во месец април ...
На овие три хороскопски знаци среќата ќе им се насмевне во април ...

  • Внимателно прочитај го текстот „Април“ од В.Подгорец на стр.133
  • Поетот месецот април го прикажал со шест професии(коњаник, продавачка…) . За секоја професија состави по една строфа во која же има барем една рима и така треба да добиеш песна со шест строфи .
  • Размисли каков наслов можеш да и дадешна песната што ќе ти одговата на содржината на напишаната песна.

За Мара Аризанова

Наставник по одделенска настава.

Провери

Годишен извештај за работата на училиштето за учебната 2021-2022 година

Годишен-извештај-за-работата-на-училиштето-2021-2022Преземи

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *