Дома / Uncategorized / 21-04-2020 обработка на текст-„АПРИЛ“ -наставник Ибро Фиуљанин

21-04-2020 обработка на текст-„АПРИЛ“ -наставник Ибро Фиуљанин

Карактеристики кои ги имаат тие кои се родени во месец април ...
На овие три хороскопски знаци среќата ќе им се насмевне во април ...
  • Внимателно прочитај го текстот „Април“ од В.Подгорец на стр.133
  • Поетот месецот април го прикажал со шест професии(коњаник, продавачка…) . За секоја професија состави по една строфа во која же има барем една рима и така треба да добиеш песна со шест строфи .
  • Размисли каков наслов можеш да и дадешна песната што ќе ти одговата на содржината на напишаната песна.

За Ибро Фиуљанин

Наставник по одделенска настава.

Провери

08-06-2020 обработка на текст „Последен час “

Прочитајте го внимателно текстото! Размислете за причини и последици кои се согледуваат во овој текст …

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *