Дома / Е-НАСТАВА / 3 - ТО ОДДЕЛЕНИЕ / МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК ЗА 3 ТО ОДД. / 20.05.2020г Македонски Химна за Кирил и Методиј

20.05.2020г Македонски Химна за Кирил и Методиј

Писател:Душко Аврамов

Има 4 строфи од по 4стихови.

Поетски слики:

1.Раѓањето на Кирил и Методиј.

2.Ни дарија јазик и писмо.

3.Благодарност

4.Песна за делото на Кирил и Методиј

Мотив: Писменоста е светлина кон прозорецот на светот.

За Верица Манева

Наставник по одделенска настава.

Провери

01.06,2020г. Анализа на тестот по македонски јазик

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *