Дома / Е-НАСТАВА / 6 - ТО ОДДЕЛЕНИЕ / МАТЕМАТИКА ЗА 6 ТО ОДД. / 19.05.2020 и 20.05.2020 Мерење на време, должина, температура, зафатнина и маса

19.05.2020 и 20.05.2020 Мерење на време, должина, температура, зафатнина и маса

Деветти и десетти час од оваа тема, час за повторување (повторување од прво полугодие) .
-Нема лекција во учебникот
Задача на учениците е:
-да ги повторат претходно учените лекции од оваа тема, и во случај на нешто нејасно да се потсетат или да прашаат.
-Ви испраќам наставни листови кои што треба да се решата за овие два часа и да се испратат до четврток.
Домашното да се испрати на меил или на групата на месинџер(фејсбук).
За тие што имаат нејасно околу лекцијата побарајте помош од мене.

За Дамјан Манев

Наставник по Математика.

Провери

01.06.2020 Мода, медијана, ранг и аритметичка средина на податоци

Лекцијата во учебникот е со име:-Работа со податоци;-Медијана;-Аритметичка средина;Во збирката лекцијата е со име: Медијана.Мода.Ранг.Аритметичка …

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *