Дома / Е-НАСТАВА / 1 - ВО ОДДЕЛЕНИЕ / 19.05.2020- Големата печатна буква Т.

19.05.2020- Големата печатна буква Т.

Добро утро дечиња,Денеска по македонски јазик ке се запознаеме со големата печатна буква Т.Проследете ја е-книгата,потоа потполнете во учебникот,а во тетратките напишете пет реда со буквата Т.Внимавајте моливчето да биде убаво наострено,не притискајте а,линиите пишувајте ги со влечење од од горе-надолу,внимавајте и на редоследот на нивното пишување.

https://read.bookcreator.com/5T1j0xaYybNnU1iuAHU0bCSQbhk1/SfaqRnc_Qme1vyNTPE9kWw?fbclid=IwAR1Q0_yVFxebxZPrk-QMZhe4MthOFDf9PfaZGa9Es9Gn_fC7nTo1sVkZmzU

За Мирјана Таскова

Наставник во одделенска настава.

Провери

08.06.2020-Составуваме зборови и реченици.

Отворете ги линковите и играјте со поместување https://www.liveworksheets.com/sd645819rh?fbclid=IwAR1k4G5yMbEm65gdODONxKCBQsQXtDzxCVf8_YRF3sUoChFFNpDXOmV6QpY https://www.liveworksheets.com/df645264ng?fbclid=IwAR23xumg3OA-7-Elt5_41vkyfMfVRCVSLBgYKIShJj9q_c8t4btx6TBXqUE

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *