Дома / Uncategorized / 19.05.2020г. Музичко Петолиние и виолински клуч

19.05.2020г. Музичко Петолиние и виолински клуч

1.Петолиние е музичката тетратка која има пет линии и четири празни. И на линиите и на празнините се пишуваат ноти. Колку е повисоко запишана нотата, толку е повисок тонот, кој треба да се отсвири или отпее.

2.Виолинскиот клуч е музички знак кој по малку личи на виолина и затоа го добил своето име.Тој секогаш се запишува на почетокот на петолинитео, а потоа нотите.

За Верица Манева

Наставник по одделенска настава.

Провери

Годишен Извештај за работата на училиштето 2019/20

Во Прилог е Годишниот извештај за работа на училиштето во учебната 2019/20 година. Годишен-извештај-2019-2020Преземи

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *