Дома / Е-НАСТАВА / 5 - ТО ОДДЕЛЕНИЕ / ОПШТЕСТВО ЗА 5 ТО ОДД. / 16.04.2020гРепублика Македонија и европската интеграција

16.04.2020гРепублика Македонија и европската интеграција

Техника-Бура од идеи: Европа-набројуваме држави кои се наоѓаат на континентот Европа.
План за работа:
1.Европа е континент со многу земји, од најмали до најголеми.
2.Европската Унија е меѓувладина и наднационална заедница на демократски земји членки.
3.Европската Унија сочинуваат и дваесет и седум европски земји, но таа е отворена за проширување со нови држави.
За дома да се одговорат прашањата

За Верица Манева

Наставник по одделенска настава.

Провери

30.04.2020г. Општество -Контролни прашања

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *