Дома / Е-НАСТАВА / 1 - ВО ОДДЕЛЕНИЕ / АНГЛИСКИ ЈАЗИК ЗА 1 ВО ОДД. / 15.4.2020 Велигден – песничка; Боење велигденски елементи

15.4.2020 Велигден – песничка; Боење велигденски елементи

http://www.hellokids.com/c_2145/coloring-pages/holidays-coloring-pages/easter-coloring-pages/easter-egg-coloring-pages/bright-shine-egg-with-ribbon

Ученици изгледајте и ислушајте ја песничката за барање на велигденски јајца и обидете се да ја пеете. Потоа, отворете ја споделената врска погоре и одберете кои велигденски елементи сакате да ги обоите.

За Елизабета Камчева

Наставник по Англиски јазик.

Провери

20.04 – 24.04 2020 Can I have a Pet?

Angliski-Jazik-20.04-24.04-2020Преземи

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *