Дома / Uncategorized / 15-05-2020 наст: Ибро ФиуљанинИнституции на ЕУ (88-90)

15-05-2020 наст: Ибро ФиуљанинИнституции на ЕУ (88-90)

Одговори ги следните прашања:
  • Што е СОВЕТ НА ЕУ?
  • Што е ЕВРОПСКИ ПАРЛАМЕНТ и каде се одвива неговата работа?
  • Што претставува ЕВРОПСКАТА КОМИСИЈА?
  • Која е улогата на ЕВРОПСКИОТ СУД НА ПРАВДАТА?
  • Што претставува ЕВРОПСКИОТ СОВЕТ?
  • Што значи зборот ЕВРОПСКА ИНТЕГРАЦИЈА?
  • Кои критериуми ги зацрта ЕВРОПСКИОТ СОВЕТ за земјите кандидатки да мораат да ги исполнат за да станат членки?

ЗА ОНИЕ КОИ САКААТ ПОВЕЌЕ ДА НАУЧАТ https://www.slideshare.net/AngelaKrstevska/88-12495651

За Ибро Фиуљанин

Наставник по одделенска настава.

Провери

Ден 1️⃣

Изразување на детската креативност и фантазија на тема “Мојата новогодишна порака до….” Презентација “Спортот како …

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *