Дома / Е-НАСТАВА / 2 - РО ОДДЕЛЕНИЕ / МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК ЗА 2 РО ОДД. / 15.05.2020-Леснокрила гостинка од Киро Донев

15.05.2020-Леснокрила гостинка од Киро Донев

Пеперутка и цвет | МОЈ ПОРТАЛ

Изразување и творење
-Прочитајте го внимателно текстот „Леснокрила гостинка“, апотоа од зборивите:пеперутка,зумбул,кокиче,бубамара составете реченици со кои ќе ги опишете истите!

За Маја Милосављевиќ

Наставник по одделенска настава.

Провери

01.06.2020-Употреба на голема буква-повторување

Употреба-на-голема-букваПреземи

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *