Дома / Uncategorized / 15.04.2020 Текст „Шестиот член“ од В.Неделковски стр.118

15.04.2020 Текст „Шестиот член“ од В.Неделковски стр.118

 • За учениците од христијанска вероисповед кои го слават овој голем празник:
  • Во домот присетете се на минатогодишното славење на Велигден и разговарајте колку вапсани јајаца искрши секој од вас? Мамевте ли со дрвено јајце? Кому му ја признавте вашата измамата?
 • ЗА СИТЕ УЧЕНИЦИ:
 • Прочитајте го најпрво во себе а потоа на глас текстот ! Кога буди посилни чувства во вас кога читате гласно или кога читате во себе? (размислете)
 • ЗАДАЧИ:
  • анализирајте ја содржината според напатствијата на стр.120
  • Ученици вие кои го славите овој голем христијански празник учествувајте во подготовките на семејството за обележување и прославување на овој голем празник!
  • „ Седете си дома “ и негувајте ЉУБОВ и РАДОСТ во вас и околу вас !

За Ибро Фиуљанин

Наставник по одделенска настава.

Провери

Ден 1️⃣

Изразување на детската креативност и фантазија на тема “Мојата новогодишна порака до….” Презентација “Спортот како …

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *