Дома / Е-НАСТАВА / 6 - ТО ОДДЕЛЕНИЕ / МАТЕМАТИКА ЗА 6 ТО ОДД. / 15.04.2020 Мерење агли со агломер. Видови агли

15.04.2020 Мерење агли со агломер. Видови агли

Во учебникот лекцијата е со наслов: Мерење и цртање агли
Во збирката лекцијата е со наслов: Мерење и цртање агли. Пресметување големина на агол. (стр. 121,122)
Задача на учениците е да ја прочитаат лекцијата од учебникот, да го прочитаат документот кој прикачен и да ги решата задачите и тоа:
1,2,3 од учебникот;
121стр./1,2,3,5 од збирката.
Решените задачи да ги испратат на е-маил: damjanmanev@hotmail.com
Во прилог ви испраќам видео леција од часот, пдф фајл и линк од видеото.

За Дамјан Манев

Наставник по Математика.

Провери

01.06.2020 Мода, медијана, ранг и аритметичка средина на податоци

Лекцијата во учебникот е со име:-Работа со податоци;-Медијана;-Аритметичка средина;Во збирката лекцијата е со име: Медијана.Мода.Ранг.Аритметичка …

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *