Дома / Е-НАСТАВА / 8 - МО ОДДЕЛЕНИЕ / АНГЛИСКИ ЈАЗИК ЗА 8 МО ОДД. / 14-15.4 Велигден – читање со разбирање

14-15.4 Велигден – читање со разбирање

http://learnenglishteens.britishcouncil.org/node/1190

Ученици, ја отворате врската погоре и го читате текстот за Велигден. Под текстот имате вежба Check your understanding: true or false, ја решавате. Следно, ја отворате и вежба Check your grammar:gap fill – prepositions, и ја пополнувате.

За Елизабета Камчева

Наставник по Англиски јазик.

Провери

20.05.2020 – Текстуални задачи – мерење време

текстуални-задачи-за-времеПреземи

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *