Дома / Е-НАСТАВА / 7 - МО ОДДЕЛЕНИЕ / АНГЛИСКИ ЈАЗИК ЗА 7 МО ОДД. / 14-15.4 Искажување воодушевување и изненадување – обработка

14-15.4 Искажување воодушевување и изненадување – обработка

https://www.engvid.com/exclamations-in-english/#quiz

Ученици, отворете ја врската што е споделена и изгледајте го видеото во кое е објаснат начинот за искажување изненадување, како и воодушевување. Потоа, го отварате квизот под видеото и го применувате наученото од видеото.

За Елизабета Камчева

Наставник по Англиски јазик.

Провери

20.05.2020 – Крстосница

крстосницаПреземи

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *