13-16.4 Велигден – песничка

Ученици, во првата активност на стр. 71 од учебникот, ги слушатате зборовите поврзани со Велигден, а потоа во тетратките запишувате колку има од секој споменат елемент за Велигден.
Во втората активност исто на стр.72 од учебникот, ја слушате песничката и се обидувате да ја пеете. Откако ќе ја извежбате, се снимате како ја пеете. Аудио снимката ми ја праќате до наредниот четврток.

За Елизабета Камчева

Наставник по Англиски јазик.

Провери

20-25.05 2020 angliski za treto odd

Англиски-трето-одд-20-25.05.2020Преземи

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *