Дома / Е-НАСТАВА / 5 - ТО ОДДЕЛЕНИЕ / МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК ЗА 5 ТО ОДД. / 09.06.2020г.,, Последниот час,,-анализа На стр. 163

09.06.2020г.,, Последниот час,,-анализа На стр. 163

1. Пополни ја табелата причина –последица

2.Препиши три најубави одговори на самовилчињата на латиница ракописно

3.Пополни ја табелата: именки, глаголи, придавки и заменки

За Верица Манева

Наставник по одделенска настава.

Провери

01.06.2020г. Македонски Пипи долгиот чорап стр. 140.

Освен текстот во учебникот слушнете ги деловите од аудио лектирата ,,Пипи долгиот чорап,,. Можете да …

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *