Дома / Е-НАСТАВА / 6 - ТО ОДДЕЛЕНИЕ / МАТЕМАТИКА ЗА 6 ТО ОДД. / 08.06.2020 Веројатност на настан

08.06.2020 Веројатност на настан

Прв час од оваа лекција.
Лекцијата во учебникот е со име:
-Веројатност
Во збирката лекцијата е со име: Веројатност (стр.141)
Задача на учениците е:
-да ја прочитаат споменатата лекција, посебно текстот со жолта позадина.
-Од учебникот од лекцијата Веројатност да ја решат задача 1 и 2;
-Од збирката да решат на стр.141, 1, 2 и 3 задача;
Домашното да се испрати на меил или на групата на месинџер(фејсбук).
За тие што имаат нејасно околу лекцијата побарајте помош од мене.

За Дамјан Манев

Наставник по Математика.

Провери

27.05.2020 абота со податоци – статистика и дијаграми

Прв час од оваа тема (повторување од прво полугодие) .Лекцијата во учебникот е со име:-Прикажување …

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *