Дома / Е-НАСТАВА / 5 - ТО ОДДЕЛЕНИЕ / МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК ЗА 5 ТО ОДД. / 08.06.2020г Македонски ,,Последниот час,,-обработка на текст стр. 160

08.06.2020г Македонски ,,Последниот час,,-обработка на текст стр. 160

План за работа

Место: Во шумата

Време:Последниот ден од школската година

Тема:Крајот на учебната година

1.Кои ликови се сретнуваат во овој тескот?

– Самовилата и малите самовилчиња

2.Како одговарале самовилчињата на поставените прашања?

-Во еден глас

3.Дали наставничката била задоволна од наученото од самовилчињата?

-Да, била задоволна и сите биле оценети со одличен успех.

Порака: Кој учи преку цела година на крај ќе жнее успех

За домашна работа :

1.Преку техниката т -табела напишете зошто сте ,,за,, и ,,против,, крајот на учебната година.

За Верица Манева

Наставник по одделенска настава.

Провери

01.06.2020г. Македонски Пипи долгиот чорап стр. 140.

Освен текстот во учебникот слушнете ги деловите од аудио лектирата ,,Пипи долгиот чорап,,. Можете да …

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *