06.05.2020 VIa Агли во триаголник
Лекцијата во учебникот ја имате на различни страни:
-Триаголник и својства на триаголник   на стр.45 и
-Агли во триаголник  на стр.148
Внимателно изгледајте го видеото научете го текстот од учебникот па потоа решете ги следниве задачи од учебникот:
Стр,45  прва задача
Стр.148 1,2,3 и 4 задача

https://youtu.be/AZkRb0pgXvM

За Цвета Колева

Наставник по Природни науки, Математика, Физика.

Провери

01.06.2020 Мода, медијана, ранг и аритметичка средина на податоци

Лекцијата во учебникот е со име:-Работа со податоци;-Медијана;-Аритметичка средина;Во збирката лекцијата е со име: Медијана.Мода.Ранг.Аритметичка …

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *