Дома / Е-НАСТАВА / 6 - ТО ОДДЕЛЕНИЕ / МАТЕМАТИКА ЗА 6 ТО ОДД. / 03.06.2020 Примена на статистика во секојдневниот живо

03.06.2020 Примена на статистика во секојдневниот живо

Лекцијата во учебникот е со име:
-Необични графикони (стр.75)
-Уште необични графикони (стр.165)
Во работната тетратка лекцијата е со име: Необични дијагреами(стр.86)
Задача на учениците е:
-да ги прочитаат споменатите лекции, посебно текстот со жолта позадина.
-Од учебникот од првата лекција Необични графикони да ја решат задача 1; Од втората лекција Уште необични графикони да ги решат задачите:1,2,3,4,5 и 6;
-Од работната тетратка да решат на стр.86(Необични дијагреами) и на стр.39(Необични дијаграми);
Домашното да се испрати на меил или на групата на месинџер(фејсбук).
За тие што имаат нејасно околу лекцијата побарајте помош од мене.

За Дамјан Манев

Наставник по Математика.

Провери

27.05.2020 абота со податоци – статистика и дијаграми

Прв час од оваа тема (повторување од прво полугодие) .Лекцијата во учебникот е со име:-Прикажување …

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *