Дома / Е-НАСТАВА / 1 - ВО ОДДЕЛЕНИЕ / 02.06.2020-Решавање проблеми со броеви-сложувалка

02.06.2020-Решавање проблеми со броеви-сложувалка

Отворете ја играта и повежбајте собирање и одземање(има понудено четири решенија 19,24,16,21 треба да се одбере еден број па потоа сложувалката за тоа решение,на пример го одбирате 19,а потоа кликате на 24-5),користете тетратка за да повежбате

https://learningapps.org/12200377?fbclid=IwAR3YBFPFgFUROBmuwEWBScbwBh8bSrRWYzIsPvHOciuxkPecl3hLt6szDLU

За Мирјана Таскова

Наставник во одделенска настава.

Провери

08.06.2020-Составуваме зборови и реченици.

Отворете ги линковите и играјте со поместување https://www.liveworksheets.com/sd645819rh?fbclid=IwAR1k4G5yMbEm65gdODONxKCBQsQXtDzxCVf8_YRF3sUoChFFNpDXOmV6QpY https://www.liveworksheets.com/df645264ng?fbclid=IwAR23xumg3OA-7-Elt5_41vkyfMfVRCVSLBgYKIShJj9q_c8t4btx6TBXqUE

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *