Дома / Uncategorized / Југославија и Албанија во плуралистичките и демократските процеси

Југославија и Албанија во плуралистичките и демократските процеси

Активности за периодот: 20.04-24.04

Цели за учениците: 

– Да знаат за Југославија во плуралистичките процеси  

– Да знаат за причините за распадот на Југославија   

– Да знаат за Албанија во плуралистичките процеси

– Да знаат за распадот на комунизмот во Албанија

Распадот на Југославија

Внимателно разгледајте ги сликите на страна 127 и одговорете:

Кој е Јосип Броз Тито а кој Енвер Хоџа?

Јосип Броз Тито
Енвер Хоџа

За домашно:  Одговорете ги прашањата на страна 128  

одговорите пратете ги на nackovkiro@gmail.com

За Киро Нацков

Наставник по Историја, Граѓанско образование, Етика, Иновации.

Провери

Резултати од регионален натпревар по физика

На регионалниот натпревар по физика кој се одржа на Природно математичкиот факултет во Скопје, нашиот …

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *