Дома / Е-НАСТАВА / 3 - ТО ОДДЕЛЕНИЕ / МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК ЗА 3 ТО ОДД. / 13.04.2020.,,Таа земја Лагалија,,- песна од Душко Аврамов

13.04.2020.,,Таа земја Лагалија,,- песна од Душко Аврамов

Цели: -да знае да чита поезија и да ги препознава строфите во песната - да се се оспособува за гласно читање, -да знае да чита правилно реченици со интерпункциски знаци, -да се оспособува да чита поезија и да ги препознава строфите во песната, -да се запознае со поезијата за деца и да се поттикне да ја доживее - да го вежба помнењето преку интерпретација на стихотворба

User Rating: Be the first one !

Цели:

-да знае да чита поезија и да ги препознава строфите во песната

– да се се оспособува за гласно читање,

-да знае да чита правилно реченици со интерпункциски знаци,

-да се оспособува да чита поезија и да ги препознава строфите во песната,

-да се запознае со поезијата за деца и да се поттикне да ја доживее

– да го вежба помнењето преку интерпретација на стихотворба

За Верица Манева

Наставник по одделенска настава.

Провери

01.06,2020г. Анализа на тестот по македонски јазик

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *