Дома / Новости / СООПШТЕНИЈА

СООПШТЕНИЈА

    1.Се информираат учениците и вработените ,како и пошироката јавност дека на 06.11.2018 год.(вторник),ни пристигна известување  од Еко-пакет –„Еколошка интеграција во Македонскиот образовен систем“,каде ни соопштија дека нашето училиште добива  „Зелено знаме “од претходно објавениот конкурс. Голема благодарност до сите кои помогнаа во подготвувањето на целата документација,благодарност до членовите на Еко одборот како и до директорот на нашето училиште кој ни овозможи да аплицираме.

Со почит

Еко одборот

  2.Се информираат учениците и вработените ,како и пошироката јавност дека на 16.11.2018 год.(петок),нашето училиште е покането на седмиот по ред Еко самит во хотел Континентал во Скопје на свеченото доделување на зеленото знаме и сертификатите за соодветниот статус.

Со почит

Еко одборот

3.Се информираат учениците и вработените ,како и пошироката јавност дека на 12.11.2018 год.(понеделник),членовите на Еко одборот извршија истакнување на флаерите и налепниците на соодветните места,со цел за намалување на потрошувачката на електричната енергија и заштеда на  вода.Благодарение до членовите на Еко-клубот ,останати ученици учесници и наставници,како и до педагочката служба кои ни помогнаа за успешната реализација.

Со почит

Еко одборот

За Систем Администратор

Провери

Градската библиотека “Гоце Делчев” – Велес, го одбележа својот патронен празник,152 години од раѓањето на македонскиот деец Гоце Делчев.

По тој повод во библиотеката се одржа пригодна програма на која се доделија многубројни награди. …

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *