Дома / Новости / СООПШТЕНИЕ

СООПШТЕНИЕ

Се информираат учениците и вработените при ООУ„Даме Груев“-Градско ,како и пошироката јавност, дека во период од 10-17.12 .2018 год. се организира акција за собирање и рециклирање на зелени пластични шишиња за изработка на новогодишни елки и украси. Сите кои сакаат да учествуваат во оваа акција може шишињата да ги донесат и предадат на еко –одборот. Со почит Еко одборот

Се информираат учениците и вработените при ООУ„Даме Груев“-Градско ,како ипошироката јавност, дека на ден 20.12.2018 год.(четврток),се организира акцијаза мерење и продавање на пластика за рециклирање.Акцијата за собирање и рециклирање на пластични шишиња и останата пластика започна уште во септемвриоваа учебна година и ѓе трае до 20-ти декември,за кога се планира пластиката дасе донесе во училишниот двор каде ѓе се измери по паралелки и ќе се прогласува„Нај Еко паралелка“.Целта на оваа акција е да се стекнат навики кај ученицитеза собирање и рециклирање на отпадот за да имаме поздрава и почиста Животнасредина.Насобраната пластика ќе се продаде во најблискиот откупен пункт асредствата да се пренаменат за за потребите на учениците како и во хуманитарниакции. „Побрзајте ученици,зошто токму вие и вашата паралелка да не биденајголем екологист.“ Со почит Еко одборот

За Систем Администратор

Провери

Хуманоста пред сè!

Учениците од нашето училиште кои се членови во Драмската секција на ден 21.3.2024 година во …

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *