Дома / Новости / Симулациона вежба во случај на елементарна непогода земјотрес

Симулациона вежба во случај на елементарна непогода земјотрес

🚨Во нашето училиште успешно се спроведе симулациона вежба во случај на елементарна непогода земјотрес.

✅️Целта на вежбата беше запознавање на учениците со мерките за евакуација во случај на земјотрес.

✅️Запознавање со процедурите на евакуација и спроведувањето на планот за заштита и спасување, е дел од мерките за едукативно и превентивно делување во подготовка на степенот на безбедносни мерки и заштита на учениците и вработените во услови на непогода.

За Вања Јовановска

Педагог во ООУ Даме Груев Градско.

Провери

Недела на спортот

Со цел поттикнување на младите повеќе да спортуваат и да се рекреираат, и да се …

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *