Дома / Е-НАСТАВА / 4 - ТО ОДДЕЛЕНИЕ / АНГЛИСКИ ЈАЗИК ЗА 4 ТО ОДД. / Разработка на сегашно трајно време

Разработка на сегашно трајно време

Ученици, изгледајте ја прикаченава презентацијата во која ви се прикажани формите на сегашно трајно време.Истите препишете ги во тетратките.

Следно, изгледајте го ова видео, во кое ќе заклучете кога се употребува ова време. Како што ќе видите, сегашно трајно време се употребува за дејствија кои се случуваат во моментот на зборувањето.

На крај, да го извежбате новонаученото, ја работите задача 6 на стр.67 и задача 4 на стр.72 од учебникот.Ги пополнувате со формите на сегашно трајно време.

За Елизабета Камчева

Наставник по Англиски јазик.

Провери

Вокабулар за атмосферски прилики

whats-the-weather-likeПреземи Ученици, изгледајте ја и ислушајте ја презентацијата за кажување какво е времетo надвор. Напишете …

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *