Дома / Е-НАСТАВА / 4 - ТО ОДДЕЛЕНИЕ / АНГЛИСКИ ЈАЗИК ЗА 4 ТО ОДД. / Разлика меѓу сегашно просто време и сегашно трајно време

Разлика меѓу сегашно просто време и сегашно трајно време

Ученици, изгледајте го внимателно видеото во кое е објасната разликата меѓу сегашно просто и сегашно трајно време.

Потоа, обидете се да ја решите вежба 5 на стр.75 од учебникот и вежба 2 на стр.82 од учебникот.

За Елизабета Камчева

Наставник по Англиски јазик.

Провери

12- 16.05.2020 Angliski Jazik za chetvrto

ППТ-Сегашно-обично-време-одречна-форма-квизПреземи Сегашно-обично-време-одречна-форма-и-вежбаПреземи Погледнете ги презентациите за сегашно просто време Present Simple Tense- одречна форма и …

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *