Дома / Е-НАСТАВА / 5 - ТО ОДДЕЛЕНИЕ / АНГЛИСКИ ЈАЗИК ЗА 5 ТО ОДД. / Презентација на лексички единици – места во градот и сообраќајни знаци и раскрсница

Презентација на лексички единици – места во градот и сообраќајни знаци и раскрсница

Ученици, изгледајте го и ислушајте го видеото за сообраќајни знаци. Зборовите за сообраќајни знаци напишете си ги во тетратките и истите нацртајте ги.

Внимателно изгледајте го и ислушајте го и ова видео за места во градот. Потоа, на стр. 72 од учебникот ги решавате задача 4 и 5.

За Елизабета Камчева

Наставник по Англиски јазик.

Провери

11 – 16.05.2020 Angliski za petto oddelenie

11-16.05.2020- Would You Like Chips?Преземи

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *