Дома / Е-НАСТАВА / 4 - ТО ОДДЕЛЕНИЕ / АНГЛИСКИ ЈАЗИК ЗА 4 ТО ОДД. / Презентација на вокабулар – секојдневни активности

Презентација на вокабулар – секојдневни активности

Ученици, отворете на стр.64 од учебникот и слушнете ги зборовите за секојдневни активности во задача 1. Напишете си ги во тетратките и гледајќи ја сликата напишете го и преводот.
Потоа, отворете на стр.67 од учебникот и слушнете ги зборовите исто така за секојдневни активности во задача 3. И овие зборови напишете ги во тетратките и преведете ги гледајќи ја сликата што прикажува.

На крај, преземете го документот и извежбајте ги новите зборови, како и прилозите за зачестеност од минатиот пат.(Задача 4 не ја решавате).

За Елизабета Камчева

Наставник по Англиски јазик.

Провери

Вокабулар за атмосферски прилики

whats-the-weather-likeПреземи Ученици, изгледајте ја и ислушајте ја презентацијата за кажување какво е времетo надвор. Напишете …

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *