Дома / Е-НАСТАВА / 3 - ТО ОДДЕЛЕНИЕ / АНГЛИСКИ ЈАЗИК ЗА 3 ТО ОДД / Презентација на вокабулар за облека

Презентација на вокабулар за облека

Ученици, отворете на стр.60 од учебникот и во активност 2 ги слушате новите зборови за облека (на аудио снимката подолу) и ги запишувате во тетратката.

Следно, да ги извежбате новите зборови, го симнувате документот подолу. Испринтајте си го или нацртајте во тетратките. Во првата активност го боите девојчето, како што ќе слушнете на аудио записот подолу, а во втората го решавате крстозборот со пишување на зборовите за облека прикажана на сликите.

За Елизабета Камчева

Наставник по Англиски јазик.

Провери

20-25.05 2020 angliski za treto odd

Англиски-трето-одд-20-25.05.2020Преземи

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *